Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 6 maart 2023

Albums van week 10

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jaimee Harris – Boomerang Town
The Congress House Sessions-ep mag dan twee jaar geleden een tussendoortje zijn geweest, het was een plaat waarop de kwaliteiten van singer-songwriter  Jaimee Harris beter uit de verf kwamen dan op haar rijker geproduceerde debuut Red Rescue. Op Boomerang Town kiest ze weer voor dat bescheidener geluid en komen haar prachtige stem en liedjes beter uit.
 
Rock/Pop
Ron Gallo – Foreground Music
Na twee iets mindere albums pakt de Amerikaanse garagerocker Ron Gallo op Foreground Music de draad weer op van zijn verpletterende solodebuut Heavy Meta. Zijn enerverende songs, die nu eens meer lawaaiig dan weer meer rootsy zijn, klinken als een klok.
 
Blues/Soul/Jazz
Malcolm Strachan – Point Of No Return
Op Point Of No Return grijpt de veelgevraagde Schotse jazztrompettist Malcolm Strachan terug op de klassieke seventies jazzfusion-sound van inspirator Freddie Hubbard. Waar dit soort muziek algauw gladjes klinkt, geeft Strachan het body, resulterend in een jazzalbum dat je gewoon kunt blijven draaien.
 
Wereld
Ahl Nana - L’Orchestre National Mauritanien
Toen de grotendeels uit vrouwen bestaande band Ahl Nana in 1971 de muziek opnam die nu op de dubbel-lp L’Orchestre National Mauritanien staat, vonden ze mede dankzij het gebruik van de elektrische gitaar de woestijnblues uit zoals wij die nu kennen. Meer dan vijftig jaar later kan deze ‘vergeten’ groep en haar muziek nog altijd wedijveren met de Tinariwens en Tamikrests van deze wereld.