Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 3 april 2023

Albums van week 14

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Zack Rosen – Syzygy
Waar de meeste outsider-artiesten muzikaal gewenning vragen, klinken de liedjes van de aan schizofrenie lijdende Zack Rosen opmerkelijk speels en toegankelijk. Dat bewijzen de nummers van het postuum uitgebrachte Syzygy, die in 2019 zelfmoord pleegde. Dit album heeft alles van een singer-songwriter classic.
 
Rock/Pop
The Hold Steady – The Price Of Progress
De sturm-und-drang van de beginjaren is er grotendeels vanaf, maar The Price Of Progress laat een volwassen rockgeluid horen dat eigenlijk nog veel meer te bieden heeft. Waar frontman Craig Finn zich tot nu toe enigszins aan Bruce Springsteen leek te spiegelen, gaat hij hem hier voorbij met een muzikale diepgang die we van The Boss al jaren niet meer horen.
 
Blues/Jazz/Soul
Genevieve Artadi – Forever Forever
Haar naam klink Frans, maar Genevieve Artadi is een Amerikaanse singer-songwriter, die met Forever Forever een even eigenzinnig als innemend derde soloalbum heeft uitgebracht, dat een wonderbaarlijke mix is van jazz, prog en pop.
 
Wereld
Gecko Turner – Somebody From Badajoz
Afkomstig uit Badajoz, op de grens van Spanje en Portugal, toont de Spaanse Gecko Turner zich op Somebody From Badajoz een opmerkelijk talent met heerlijk groovende wereldpop die vele stijlen beslaat: van mpb tot Beatles en van jazz tot soul.Roots/Folk