Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 10 april 2023

Albums van week 15

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
NinaLynn – A Taste Of The Wild
Schijnbaar vanuit het niets verraste de Nederlandse singer-songwriter Nina Lynn Woerden twee jaar terug met haar debuutalbum Hummingbird. Dat was geen toevalstreffer, bewijst het nieuwe A Taste Of The Wild, dat op alle fronten een opmerkelijke groei laat horen en NinaLynn in de eredivisie plaatst van de vaderlandse americana.
 
Rock/Pop
Blondshell – Blondshell
Blondshell is de artiestennaam van Sabrina Teitelbaum, en met alle associaties die het oproept goed gekozen. De New Yorkse alternatieve singer-songwriter blijkt ook het talent te hebben dat gevraagd is, want van begin tot eind levert deze Blondshell krachtige, pakkende liedjes waar je niet snel op uitgeluisterd raakt.
 
Blues/Soul/Jazz
Eddie Chacon – Sundown
Dertig jaar geleden kende Eddie Chacon korte tijd internationaal succes als de helft van het soulduo Charles & Eddie. Tot 2020 werd evenwel weinig meer van hem vernomen, al bewijst Sundown, zijn tweede soloalbum, dat hij ook in een modernere soul/r&b-stijl beslist nog lang niet uitgerangeerd is.
 
Wereld
Timo Alakotila & Johanna Juhola Duo – Amicum
Op Amicum werkt de Finse pianist Timo Alakotila samen met zijn landgenote, de accordeoniste Johanna Juhola. Ze brengen tien buitengewoon gevarieerde composities, waar beider kwaliteiten goed uit de verf komen. Ook mensen die normaliter weinig op hebben met instrumentale muziek zullen er door beroerd worden.