Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 mei 2023

Albums van week 19

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Abe Partridge – Love In The Dark
Dit nieuwe Love In The Dark mag dan minder excentriek zijn dan voorganger Cotton Fields And Blood For Days, emotioneel raakt singer-songwriter Abe Partridge uit Mobile, Alabama nog een stuk harder. Zijn sobere countryfolkstijl, zang en teksten doen wel enigszins denken aan Terry Allen op zijn best en als dat geen aanbeveling is.
 
Rock/Pop
Gord Downie & Bob Rock – Lustre Parfait
Lang voor de ziekte zich openbaarde waaraan hij uiteindelijk zou overlijden zette Tragically Hip-frontman Gord Downie een duo-project op touw met zijn landgenoot, producer Bob Rock. Nu eindelijk postuum uitgebracht, blijkt Lustre Parfait een heerlijk swingende, soulvolle rockplaat die beider kwaliteiten optimaal naar voren brengt.
 
Blues/Soul/Jazz
Durand Jones – Wait Till I Get Over
Op zijn eerste plaat zonder The Indications, laat zanger Durand Jones nog meer zijn ware kwaliteiten horen in een fraaie mix van oude en nieuwe soul. Nu eens bespiegelend folky, dan weer meer uitbundig gospelachtig.
 
Wereld
Bike – Arte Bruta
Met Arte Bruta levert Bike uit São Paolo zijn vijfde lp af sinds het debuut in 2015. In een lange traditie van Braziliaanse psych-rockgroepen, kunnen we Bike beslist tot een van de beste uitroepen. Daar Arte Bruta beslist hun beste plaat tot nu toe is, zou niets in de weg moeten staan om Bike ook hier faam te bezorgen.