Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 12 juni 2023

Albums van week 24

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jason Isbell And The 400 Unit – Weathervanes
In een week dat Jason Isbell een nieuw album uitbrengt, moet een andere americana-act wel van hele goede huize komen om dat te overtreffen, want opnieuw speelt Isbell met zijn 400 Unit de sterren van de hemel.
 
Rock/Pop
Christine And The Queens – Paranoia, Angels, True Love
Hoewel ik het jammer vind dat Christine And The Queens tegenwoordig vooral in het Engels zingen en niet enkel in het Frans, bezit deze opmerkelijke band inmiddels een internationale allure. Met Paranoia, Angels, True Love leveren ze hun meest complete statement af, zeker in de 3-cd-versie.
 
Blues/Jazz/Soul
Selwyn Birchwood - Exorcist
Blueszanger, gitarist en songwriter Selwyn Birchwood uit Florida geldt al geruime tijd als het interessantste nieuwe talent op het romeruchte Alligaor label. En dat bewijst hij op weer zijn nieuwe Exorcist. Een veelzijdige bluesplaat die van vele markten thuis is.
 
Wereld
Faizal Mostrixx – Mutations
Keer op keer worden we verrast door de fijne neus die het Duitse Glitterbeat-label heeft voor wereld-artiesten die niet slechts op oude tradities leunen. De Oegandese producer Faizal Mostrixx creëert met gebruikmaking van elektronica een eigenzinnig niet te missen grensoverschrijdend afrofuturistisch werkstuk.