Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 3 juli 2023

Albums van week 27

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Brigid Mae Power – Dream From The Deep Well
In de jongste lichting nieuw Iers folktalent, waartoe we ook Lankum en Lisa O’Neill rekenen, nemen we graag Brigid Mae Power mee. Dream From The Deep Well is haar vierde album en slaat een mooie brug tussen oude en nieuwe folkstijlen, misschien wel het meest definiërende kenmerk van deze nieuwste lichting.
 
Rock/Pop
bdrmm – I Don’t Know
Net als op hun debuutalbum Bedroom brengt de uit het Engelse Hull afkomstige band bdrmm op I Don’t Know een smaakvolle mix van droompop en shoegaze. Met een grotere rol voor elektronica en ambient geeft bdrmm hun muziek de moderne update waar deze tijd om vraagt.
 
Blues/Jazz/Soul
Blossom Dearie – Discover Who I Am
Met haar vrij kinderlijke stem valt het niet mee om de Amerikaanse jazzzangeres, pianiste en componiste bij een eerste kennismaking meteen serieus te nemen. Niettemin was haar talent dusdanig dat ze al vanaf de jaren vijftig wereldwijd fans aan zich bond. Op de fraaie 6-cd-box Discover Who I Am staan opnamen die ze maakte toen ze van 1966-1970 in Londen woonde.
 
Wereld
Teea Aarnio – Väki
Op het fraaie Väki leren we de Finse Teea Aarnio kennen als componiste, muzikante en zangeres, die op sublieme wijze folk, jazz, pop en wereldmuziek combineert in wonderschone liedjes, die bij elkaar beslist een van de mooiste debuten opleveren die je dit jaar zult horen.