Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 14 augustus 2023

Albums van week 33

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Mikaela Davis – And Southern Star
Vijf jaar na haar debuut voor Rounder is de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Mikaela Davis terug met het prachtige And Southern Star voor indielabel Kill Rock Stars. Opnieuw zichzelf veelal begeleidend op harp, geeft Davis haar countrymuziek een folky draai die iedere americanafan zal aanspreken die op zoek is naar nieuw avontuur.
 
Rock/Pop
The Hives – The Death Of Randy Fitzsimmons
De immer strak in het pak gestoken Zweedse garagerockers The Hives hebben bijna een decennium niets van zich laten horen, maar bewijzen met comebackalbum The Death Of Randy Fitzsimmons dat hun potente, punky rockgeluid nog beslist niet versleten is. Ook hun vermogen pakkende rockliedjes te schrijven is er nog altijd.
 
Blues/Jazz/soul
Diverse Artiesten – Tell Everybody! 21st Century Juke Joint Blues From Easy Eye Sound
Bluesliefehebbers die een beetje opletten weten dat het Easy Eye label van Black Keys-voorman Dan Auerbach regelmatig uitstekend nieuw countrybluestalent een kans geeft. Tell Everybody! laat ons genieten van een mooie selectie talenten.
 
Wereld
Little Johnny Rivero & Anthony Almonte – Mejor Que Nunca
De Puerto Ricaanse percussionist Little Johnny Rivero kan bogen op een verleden als begeleider van enkele van de grootste namen in sals. Zijn landgenoot, de zanger Anthony Almonte, is nauwelijks minder gevierd en wanneer ze dan de handen ineenslaan levert dat een van de beste salsa-albums van 2023 op.