Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 21 augustus 2023

Albums van week 34

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
broeder Dieleman – Oh Mijn Ziel
De weerbarstige folkmuziek van de Zeeuwse singer-songwriter broeder Dieleman vraagt beslist enige gewenning om te doorgronden. Niettemin is ze op Oh Mijn Ziel tastbaarder dan ooit, niet in de laatste plaats door een innige samenwerking met de in Zeeland wonende Amerikaanse transgender cultheld Baby Dee.
 
Rock/Pop
Margaret Glaspy – Echo The Diamond
Op haar derde album Echo The Diamond grijpt Margaret Glaspy terug op het indierockgeluid dat we kennen van haar debuut Emotions And Math (2016) en toont zich opnieuw een bijzonder veelzijdig talent dat bepaald niet voor een kleintje vervaard is.
 
Blues/Jazz/Soul
Arnold Dreyblatt & The Orchestra Of Excited Strings  – Resolve
De Amerikaanse componist Arnold Dreyblatt behoort al sinds de jaren zeventig tot de interessantste figuren in het avant-garde segement van de Amerikaanse muziek. Met Oren Ambarchi, Konrad Spengler en Joachim Schütz zet hij op Resolve zijn zoektocht voort naar wat de grenzen van gitaarmuziek kunnen zijn.
 
Wereld
Yemen Blues – Shabazi: A Tribute To The Poet
Op het nieuwe album van de rond zanger en multi-instrumentalist Ravid Kahalani geformeerde Jemenitische band Yemen Blues wordt eer betoond aan de zeventiende eeuwse Jemenitische dichter Shabazi. Op bijzonder knappe wijze koppelen ze deze oude teksten aan muziek van nu die blues, rock, funk, jazz en Arabische, Afrikaanse en Joodse wereldmuziek in zich herbergt.