Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 28 augustus 2023

Albums van week 35

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Hiss Golden Messenger – Jump For Joy
M.C. Taylor, de man achter Hiss Golden Messenger, was op voorgaande platen zelden heel vrolijk. Om te vieren dat hij de pandemie goed is doorgekomen, is Jump For Joy een opgewekte plaat, al is hij toch onmiddellijk herkenbaar als een Hiss Golden Messenger-album, zodat fans niet bevreesd voor hoeven te zijn.
 
Rock/Pop
The Armed – Perfect Saviors
Sinds enkele jaren behoort The Armed uit Detroit tot de meest spraakmakende Amerikaanse rockbands, die een heel eigen arty, punky rockgeluid bezit, gekoppeld aan catchy melodieën en een compromisloze houding. Waar veel groepen op elkaar lijken, springt The Armed eruit zonder ontoegankelijk te zijn.
 
Blues/Jazz/Soul
Remy van Kesteren – Muses
Het is opvallend hoezeer harpspelers uit de hele wereld het imago van het instrument proberen af te stoffen. In ons eigen land geeft met name Remy van Kesteren de harp een meer eigentijdse feel mee. Op het met composities van anderen gevulde Muses vinden we naast werken van Satie en Sibelius ook stukken van Radiohead, Kendrick Lamar, Bon Iver en Aphex Twin.
 
Wereld
Noga Ritter – Ima
Met het album Ima debuteert de Britse zangeres, componiste en bandleider Noga Ritter met een even opvallende als unieke mengeling van jazz, Afrikaanse klanken en ritmen en Joodse-tradities. Op de negen prachtige liedjes van Ima toont Ritter zich een uitermate krachtige persoonlijkheid die precies weet wat ze muzikaal wil zeggen.