Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 4 september 2023

Albums van week 36

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Allegra Krieger – I Keep My Feet On The Fragile Plane
De drie albums die vooraf gingen aan I Keep My Feet On The Fragile Plane van de Amerikaanse Allegra Krieger ken ik niet, maar als ze ook maar enigszins in de buurt komen van deze vierde heb ik wat in te halen. Hoogstzelden stuit je op een artiest met zo’n innemende charme en zulke betoverende unieke liedjes als deze folky New Yorkse.
 
Rock/Pop
Slowdive – Everything Is Alive
Het komt wel vaker voor dat een band na ruim 25 jaar weer wordt heropgestart, maar toen het Britse Slowdive zes jaar geleden terugkwam, wees niets erop dat ze hun oude jaren negentig werk nog eens zouden overtreffen. Met Everything Is Alive doet de groep echter precies dat. Hun mix van shoegaze en droompop heeft nooit mooier geklonken.
 
Blues/Soul/Jazz
Sigur Rós – ÁTTA
Met ÁTTA (IJslands voor acht) geeft Sigur Rós aan dat er tien jaar is verlopen sinds hun zevende album Kveikur. Niet dat er in die tussenperiode geen platen van hen verschenen, maar dat waren zijprojecten, soundtracks en reïssues. Met het prachtige ÁTTA geven de IJslanders zo’n orkestrale draai aan hun ambient postrock dat je het  af en toe bijna modern klassiek zou kunnen noemen.
 
Wereld
Anna Setton – O Futuro é Mais Bonito
Met O Futuro é Mais Bonito, haar derde album, werpt de Braziliaanse Anna Setton zich op als een van de leidende nieuwe lichten in de mpb (musica popular brasileira). Zonnig en weemoedig tegelijk, is dit een nagenoeg ideale mix tussen bossanova, jazz en pop.