Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 25 september 2023

Albums van week 39

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Shadwick Wilde – Forever Home
Forever Home is het tweede soloalbum van Shadwick Wilde. Voorheen maakte deze Amerikaan met Nederlandse roots furore als frontman van de puike alt.countryformatie Quiet Hollers. Solo toont hij zich meer een folky troubadour die erg mooie bespiegelende liedjes schrijft en zingt.
 
Rock/Pop
Teenage Fanclub – Nothing Lasts Forever
Zo baanbrekend als deze Schotten in de eerste helft van de jaren negentig waren is Teenage Fanclub al lang niet meer. Maar het kernduo Norman Blake en Raymond McGinley blijkt nog altijd een feilloos oor te hebben voor pakkende melodieën, die nu met net iets meer pit worden gebracht dan op de vorige paar releases.
 
Blues/Jazz/Soul
Babx – Une Maison Un Piano Dedans
De Franse pianist/componist David Babin maakte onder de naam Babx al een heel aantal albums. Une Maison Un Piano Dedans (Een huis met daarin een piano) is evenwel de eerste die ons ter ore kwam en viel direct op omdat het nu eens niet een solopianoalbum is met minimalistische, melancholieke pianodeuntjes, maar een intieme plaat met knappe pianocomposities.
 
Wereld
Idrissa Soumaoro – Diré
Hoewel al ruim de zeventig gepasseerd, is Idrissa Soumaoro onder Malinese singer-songwriters altijd een cultfiguur gebleven. Ten onrechte, zoals blijkt uit zijn nieuwe album Diré, naar de Malinese stad waar hij zijn vrouw leerde kennen en waar hun overleden eerste dochter werd geboren, Op Diré toont Soumaoro zich een opmerkelijk krachtige zanger, muzikant en liedjesschrijver.