Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 9 oktober 2023

Albums van week 41

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Sufjan Stevens – Javelin
Van Stevens’ drie meest bewierookte albums Michigan, Illinois en Carrie & Lowell is een directe lijn te trekken naar Javelin. Dit is misschien wel zijn meest persoonlijke en intieme plaat, een album ook waarop hij folkier dan ooit uitpakt, zonder die delicate balans met pop uit de weg te gaan.
 
Rock/Pop
Glasser – Crux
Achter de naam Glasser gaat Cameron Mesirow schuil, wier vader deel uitmaakt van de Blue Man Group en wier moeder in Human Sexual Response speelde. Crux is haar derde album, tien jaar na de vorige, en bevat erg fraaie, enigszins dromerige elektro-singer-songwriterpop die zowel vernieuwend als zeer luisterwaardig is.
 
Blues/Jazz/Soul
Boukou Groove – Groovin'
Tien jaar geleden tipte Heaven het debuut van de funky NOLA soulgroep Boukou Groove. Met zanger/toetsenist Donnie Sundal heeft de band een van de allerbeste blanke soulzangers, die met gitarist en mede-songwriter Derwin 'Big D' Perkins een ijzersterk duo vormt. De even fraaie opvolger werd drie jaar later opnieuw amper opgemerkt, behalve dan door platenwinkel Juicy Records uit Den Helder die zelfs een label oprichtte om met Groovin' een Best Of Boukou Groove op vinyl te kunnen uitbrengen.
 
Wereld
Oriane Lacaille – iViV
Het enthousiasme dat ik zelf voel voor iViV, het prachtige solodebuut van Oriane Lacaille, dochter van accordeonist René Lacaille uit Réunion, wordt in de nieuwe Heaven niet helemaal gedeeld door de recensent van dienst. Dat mag, maar voor mij verdient deze even bijzondere als mooie plaat met grensoverschrijdende, verfijnde wereldmuziek alle aandacht.