Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 23 oktober 2023

Albums van week 43

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk

Israel Nash Ozarker

Voor wie van mening is dat Israel Nash op zijn laatste paar albums zijn americana wat al te psychedelisch aankleedde, heb ik goed nieuws, want op Ozarker versterkt hij weer de rootsy elementen van zijn sound en blijft de psychedelica meer op de achtergrond. Met zo’n stem en zulke goede liedjes is er ook niet veel meer nodig.

Rock/Pop

The Rolling Stones – Hackney Diamonds

Als er één rockplaat is waaraan het de afgelopen week niet te ontkomen was, is het natuurlijk Hackney Diamonds van The Rolling Stones. Waar de afgelopen veertig jaar eigenlijk alle nieuwe albums van de band teleurstelden, ontsnapt Hackney Diamonds aan die malaise en laat een herboren Stones horen die er duidelijk zin in hebben en verhult dat de liedjes vaak niet heel bijzonder zijn.

Blues/Soul/Jazz

Sampha – Lahai

Zes jaar geleden won de Britse r&b singer-songwriter Sampha al eens de Mercury Prize met zijn debuutalbum Process. Dat zou met opvolger Lahai zomaar opnieuw kunnen gebeuren, want opnieuw komt hij met een modern soulalbum met een uniek eigen geluid dat diepgang paart aan geweldige, boeiende songs.

Werweld

Dengue Fever – Ting Mong

Na een afwezigheid van acht jaar, verscheen onlangs Ting Mong, een nieuw album van de Californische formatie Dengue Fever, die met vocaliste Chhom Nimol begin deze eeuw de Cambodjaanse rock- en popmuziek van de jaren zestig naar de huidge tijd transformeerden zonder aan authenticiteit te verliezen. Met Ting Mong blijken de ideëen nog lang niet op.