Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 19 februari 2024

Albums van week 8

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Katherine Priddy – The Pendulum Swing
Niemand minder dan Richard Thompson maakte de wereld attent op de kwaliteiten van de Britse Katherine Priddy, nog voordat drie jaar geleden haar debuutalbum The Eternal Rocks Beneath verscheen. Opvolger The Pendulum Swing is zeker zo mooi en mag bovenaan het lijstje van iedere folkliefhebber staan.
 
Rock/Pop
Omni - Souvenir
Het vierde album van het uit Atlanta, Georgia afkomstige Omni, is niet alleen met gemak het beste van de band, maar ook een van de beste voorbeelden van de hoekige funky new wave zoals die begin jaren tachtig werd gemaakt door bands als Gang Of Four en Au-Pairs.
 
Blues/Soul/Jazz
Lehmanns Brothers – Playground
Verraste de Franse funksoulband Lehmanns Brothers ons enkele jaren geleden met twee live opgenomen ep's, met Playground laten deze Fransen opnieuw horen een voortreffelijke eigen funk/hiphopsound ontwikkeld te hebben die beslist niet onderdoet voor die van hun Amerikaanse concurrenten.
 
Wereld
Fifidroki – [Figura Dziks]
Vanuit Polen bereikte ons het voortreffelijke moderne folkrockalbum [Figura Dziks], waarop het zevenkoppige gezelschap Fifidroki Silezische folkmelodieën combineert met tegen postpunk aanleunende dynamische, melodieuze gitaarrock. Veelal verpakt in prachtige dameszang en dito folkinstrumentatie is het resultaat even fraai als meeslepend.