Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 april 2024

Albums van week 15

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Sarah Shook & The Disarmers – Revelations
Van haar eerste drie albums was ik niet zo’n fan, maar ik moet toegeven dat het nieuwe Revelations me absoluut bevalt en dat haar countryrock plotseling enkele klassen beter lijkt. Of het er mee te maken heeft dat Shook zich nu als River Shook identificeert, blijft de vraag, al gebruikt ze wel nog steeds de oude bandnaam.
 
Rock/Pop
Vampire Weekend – Only God Was Above Us
Met Only God Was Above Us komt Vampire Weekend, vijf jaar na Father Of The Bride, met het eerste album waarop oud-lid Rostam Batmanglij geen enkele rol meer vervult. Het heeft voorman Ezra Koenig en medeproducer Ariel Rechtshaid geïnspireerd iedere schroom los te laten en de meest gedurfde plaat te maken onder de noemer Vampire Weekend uit te brengen.
 
Blues/Soul/Jazz
José James – 1978
Met 1978 verwijst de immer actieve zanger José James naar zijn geboortejaar en levert een even persoonlijk als eclectisch album af waarop de man uit Minneapolis laat horen zich feitelijk iedere soul-, jazz- en r&b-stijl uit dat jaar en later eigen te hebben gemaakt.
 
Wereld
Ganavya – Like The Sky I’ve Been Too Quiet
Like The Sky I’ve Been Too Quiet mag dan op het Native Rebel label van Shabaka Hutchings zijn verschenen, en Ganavya mag dan in Londen hebben opgetreden met het Sault kollektief, de muziek van deze Californische zangeres en componiste van Aziatische afkomst is toch meer als spirituele wereldmuziek te bestempelen dan als jazz of soul. Vergelijkbaar met Arooj Aftab en zeker zo mooi.