Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 mei 2024

Albums van week 21

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Beth Gibbons – Lives Outgrown
Hoewel Lives Outgrown alom het eerste soloalbum van Portishead-zangeres Beth Gibbons wordt genoemd, weet ik niet of  je zomaar het 22 jaar geleden met Rustin Man gemaakte Out Of Season kan afwaarderen, aangezien Gibbons daarop toch ook de onbetwiste hoodrol had. Op Lives Outgrown klinkt ze minder dramatisch dan vroeger, maar is de impact amper kleiner, zozeer zit de muziek haar als gegoten.
 
Rock/Pop
Billie Eilish – Hit Me Hard And Soft
Zo eigenzinnig als Billie Eilish op haar debuutalbum klonk heeft ze niet meer geklonken. Net als voorganger Happier Than Ever laat ook het nieuwe Hit Me Hard And Soft een meer normale Eilish horen, al wil dat zeker niet zeggen dat ze heel gewoontjes is geworden. Want opnieuw etaleert ze het soort supertalent dat je in een jaar maar heel af en toe hoort.
 
Blues/Jazz/Soul
Laura Misch – Sample The Earth
Toen de Britse saxofoniste, componiste en zangeres Laura Misch eind vorig jaar debuteerde met het album Sample The Sky ging dat grotendeels aan ons voorbij. Met het nieuwe Sample The Earth zijn we evenwel beter bij de les. Niet dat deze akoestische variant noodzakelijk beter is dan dat debuut, maar het spreekt zeker zo veel aan.
 
Wereld
La Comitiva & Erlend Øye – La Comitiva
Hoewel we Erlend Øye vooral kennen als helft van het Noorse folkpopduo Kings Of Convenience, heeft hij al ruim tien jaar geleden Noorwegen verruild voor het Italiaanse Sicilië. Met een drietal lokale vrienden richtte hij vervolgens de band La Comitiva op, waarmee hij een zonnige, akoestische ode brengt aan de Italiaanse muziek uit de jaren zestig en zeventig.