Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 1 juli 2024

Albums van week 27

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Johnny Cash – Songwriter
Een jaar voordat Johnny Cash met zijn fameuze American Recordings aan het slotakkoord van zijn muzikale leven begon, was hij al bezig met de vraag hoe een mooi einde te breien aan zijn carrière. Op Songwriter horen we hem in demo-opnamen uit 1993, waarop hij zich doet gelden als een volwaardige country singer-songwriter.
 
Rock/Pop
Perry Blake – Death Of A Society Girl
In de beginperiode van Heaven leek de omfloerste melancholieke pop van de Ierse singer-songwriter Perry Blake in de Lage Landen aan te slaan. Buiten Frankrijk gebeurde dat evenwel nergens en verdween hij uit zicht. Met Death Of A Society Girl voert Blake ons weer mee op een bijzonder fraaie weemoedige reis, tussen folk en electropop.
 
Blues/Soul/Jazz
Hiatus Kaiyote - Love Heart Cheat Code
Het Australische Hiatus Kaiyote is een van meest oorspronkelijke, vernieuwende bands op het kruispunt van r&b, funk, jazz en hiphop. Moeiteloos stijlen combinerend bewijst de groep onder aanvoering van Nai Palm ook op Love Heart Cheat Code weer dat er feitelijk geen muzikale grenzen zijn.
 
Wereld
Conny Frischauf – Kenne Keine Töne
Dat geldt ook voor Kenne Keine Töne, het tweede album van de Oostenrijkse Conny Frischauf. Haar electropop slaat bruggen tussen diverse genres. Soms heel toegankelijk, dan weer meer experimenteel, maar altijd heel luisterbaar, zowel instrumentaal als vocaal.