Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 juli 2024

Albums van week 28

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Zach Bryan – The Great American Bar Scene
Een jaar geleden was Zach Bryan hier alleen nog bekend bij americana-insiders, maar met zijn titelloze vijfde album brak hij eind vorig jaar door als een van de meest gevierde country-troubadours. Met The Great American Bar Scene bewijst de oud-marineman dat zijn meteorische opkomst geen toeval is, want opnieuw toont hij zich een exceptionele singer-songwriter.
 
Rock/Pop
Telejet – Spiritual Age
Wie op zoek is naar klassieke pop in de beste Beatles/XTC-traditie zou zijn oor eens te luisteren moeten leggen bij de Canadese band Telejet, het geesteskind van zanger/multi-instriumentalist Gene Hughes. Spiritual Age verscheen digitaal al begin 2023, maar blijkt zo onweerstaanbaar dat hij dankzij Kool Kat Musik nu ook fysiek is uitgebracht. Intelligente gitaarpop is zelden beter.
 
Blues/Soul/Jazz
Norma Winstone & Kit Downes – Outpost Of Dreams
Op het vermaarde ECM-label verscheen Outpost Of Dreams, een duoalbum van pianist/componist Kit Downes en veteraan zangeres/tektschrijver Norma Winstone. Het resultaat, ergens tussen folk en jazz, is even tijdloos als wonderschoon; twee Britse talenten waar de sleet nog geen grip op heeft.
 
Wereld
Kokoko! - Butu
Uit dezelfde vooruitstrevende Congolese muziekscene waaruit ook acts als Congotronics en Konono No. 1 voortkomen, komt Kokoko! Butu is hun energieke tweede album en brengt een dynamische mix van electrorock en Afrikaanse ritmen, gevat in heerlijk rauw gezongen liedjes die nergens anders vandaan kunnen komen.