Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Louis Nouws
di 5 december 2023

Adrianne Lenker: solo in Concertgebouw

Concerttip

Adrianne Lenker, de frontvrouw van Big Thief, kondigt een eenmalige en exclusieve show aan in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam op 5 mei 2024. Kaarten voor deze show gaan aanstaande vrijdag 8 december om 11:00 uur via de website van Het Concertgebouw in de verkoop.

Na vele jaren touren en muziek uitbrengen met haar band Big Thief heeft frontvrouw Adrianne Lenker eindelijk weer tijd gevonden voor haar eigen werk. Vandaag kondigt ze naast haar eerste Nederlandse solo concert sinds 2019 ook een nieuwe single aan, getiteld ‘Ruined’.
 
Ruined is een hartverscheurend en heel opmerkelijke opmaat voor Lenkers langverwachte nieuwe soloalbum, waarvan ze heeft aangekondigd dat het in 2024 zal verschijnen. Lenker is een songwriter van de generatie, die op ongekende schaal optreedt en luisteraars blijft verrassen. Op Ruined gaat Lenker voor het eerst naar de piano en klaagt: Can’t get enough of you / You come around I’m ruined.  Een krachtig  nummer dat de aandacht opeist, Ruined is voorbestemd om bij je te blijven nadat de laatste noten zijn verdwenen. De video van Ruined is gemaakt door de broer van Adrianne, Noah Lenker