Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Louis Nouws
do 4 januari 2024

Americana Mondays

Concerttip

Het nieuwe seizoen Americana Mondays in Muziekgebouw Eindhoven begint op maandag 8 januari met The Golden Glows. Het Belgische akoestische close harmony trio bracht afgelopen december hun album uit via het Nederlandse kwaliteitslabel Excelsior en komt dat in M (voorheen Meneer Frits) live presenteren.

In de reeks tweewekelijkse rootsmuziekconcerten in M staan in het eerste kwartaal van 2024 achtereenvolgens de met lovende albumrecensies overladen Amerikanen Josh Gray en Buffalo Nichols, de Helmondse topgitaristen Leif de Leeuw & Sem Janssen (met hun gloednieuwe gezamenlijke album), het soulvolle en bluesy Five Dollar Shake uit Utrecht (als onderdeel van hun release-tour) en het Amsterdamse folkduo The Lasses op het programma. De optredens vangen steevast aan om 20.15 uur en de kaartjes zijn 15 euro.


 
Over Americana Mondays
In de jaren negentig waren de Eindhovense singer-songwriter Ad van Meurs en zijn partner Ankie Keultjes het pioniersduo dat artiesten van over de hele wereld uitnodigde voor een optreden in hun eigen stad. Sinds 2006 is Meneer Frits (inmiddels M) het podium voor deze concerten, toen nog onder de noemer Ad van Meurs Presenteert en – na diens overlijden in 2017 – de Maandag van Van Meurs. Onder de naam Americana Mondays wordt sinds 2022 deze goede traditie op de maandagavond in Eindhoven voortgezet: met aandacht genieten van fijne artiesten in een sfeervolle, comfortabele en gastvrije setting, waarbij je je voor even in een muziekcafé in Nashville waant.

Americana Mondays in M eerste kwartaal 2024: 8 januari: The Golden Glows (support Scott & Young); 22 januari: Josh Gray (support Biko van Deijck); 5 februari: Buffalo Nichols; 19 februari: Sem Jansen & Leif de Leeuw; 4 maart: Five Dollar Shake; 18 maart: The Lasses.