Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Louis Nouws
do 2 november 2023

Concerttip: Mick Flannery

Blog

De Ierse singer-songwriter Mick Flannery bracht twee jaar geleden een prachtig duetalbum uit met Susan O’Neill, over een uit elkaar groeiend echtpaar. Onlangs verscheen Goodtime Charlie, zonder O’Neill maar met een aantal Amerikaanse vrouwenstemmen onder wie Valerie June en Anaïs Mitchell. Eind november doet hij aantal optredens in Nederland, België en Duitsland.

“Dat er geen vervolg is gekomen op het duetalbum met Susan komt een beetje door de wetten van de muziekindustrie. Je neemt een album op, brengt het uit, tourt met de muziek en gaat vervolgens aan de gang met een nieuw album. In die fase verkeren Susan en ik nu. Zij wilde graag verder met haar eigen muziek en ik heb net Goodtime Charlie uit. Ik sluit zeker niet dat we nog eens samenwerken, maar voordat we In The Game maakten had ik zes albums uitgebracht als soloartiest en het voelde normaal om daarnaar terug te keren.”
 
Goodtime Charlie wordt in Amerika uitgebracht op Oh Boy Records, het platenlabel dat wijlen John Prine in 1981 oprichtte om zijn albums te kunnen uitbrengen en inmiddels een mooi portfolio heeft. Het wordt nu gerund door Prine’s weduwe Fiona. Zij schrijft op de website van het label: ‘Mick Flannery is mogelijk een van de beste songwriters in die lange Ierse traditie van schrijvers, dichters en muzikanten. Ik ben zeer opgetogen hem te kunnen verwelkomen als onze eerste artiest van buiten de States.’
 
Flannery: “Ik vind het enorm eervol om zo verbonden te zijn met Johns nalatenschap. Ik ben opgegroeid met zijn muziek. In de familie van moeders kant hadden we zogenaamde singsongs. Dan kwamen we samen in een bar om te zingen. Dat waren vaak ook nummers van John Prine, zoals Sam Stone en Speed Of The Sound Of Loneliness, liedjes met een goed verhaal.”
 
Mick Flannery live: 13 november in Blue Shell, Keulen (D); 21 november in GC De Wildeman, Herent (B); 22 november in de Paterskerk, Eindhoven; 23 november in Bitterzoet, Amsterdam.
 
In de komende editie van Heaven magazine is een interview te lezen met Mick Flannery.