Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Eerste namen Roots of Heaven

wo 13 november 2019
Festivaltip Festivaltip

De eerste namen voor het Roots of Heaven Festival 2020 zijn bekend. Onder meer Claw Boys Claw, TaxiWars en Birds of Chicago treden zondag 12 april 2020 – Eerste Paasdag – op in het Haarlemse popcentrum Patronaat. De kaartverkoop is gestart.

Roots of Heaven heeft in de afgelopen jaren een mooie reputatie opgebouwd als een festival met oog voor americana-talent. Onder anderen Damien Jurado, Iron & Wine, Calexico, Jason Molina, Wovenhand en Lucinda Williams maakten er hun opwachting.
De komende editie van het festival, dat plaatsvindt in de kleinere Tweede Zaal en de Derde Zaal van Patronaat, belooft wat diverser te worden dan de afgelopen jaren.
 
De rockmachine van Claw Boys Claw heeft alweer twaalf albums op zijn naam, en al twee sinds zij in 2007 besloten weer bij elkaar te komen. Frontman Peter te Bos is nog steeds de rebel uit de beginjaren en hét gezicht van deze viermansformatie. Garage, blues, roots en rock’n’roll zijn de vaste waarden in de muziek. Ze gaan Roots of Heaven een pittige injectie geven.
 
Dat dEUS-frontman Tom Barman van alle markten thuis is, blijkt eens te meer uit TaxiWars, waarin Barman zijn liefde voor jazz kwijt kan. Voor TaxiWars werkt hij samen componist en saxofonist Robin Verheyen. Het is de verrassende vreemde eend in de bijt zou je zeggen in de traditionele line-up van Roots of Heaven, maar zo’n waanzinnige livemachine op het podium, dat de band niet kon ontbreken op Roots of Heaven 2020. (In het huidige Heaven-magazine staat een mooi interview met Tom Barman.)
 
Birds of Chicago, in 2012 door Allison Russel (ook bekend van Po’Girl) en JT Nero, kun je dan weer een echte americana-act noemen. Zelf noemen ze hun muziek secular gospel, maar het is veel meer dan dat. Melancholische poëtische folk, waarbij elk woord telt, en zeer krachtige muzikale begeleiding. Niet voor niets zijn ze groot in Nederland.
 
Moonlight-soaked reverie’, zo wordt in verschillende recensies gerefereerd aan de prachtige muziek van de Canadese producer en zangeres Erin Costello. De muzikante won in haar thuisland meerdere awards voor beste singer-songwriter en producer, en is flink bezig om ook op het Europese vasteland door te breken. Haar muziek kent traditionele folkinvloeden.
 
Nashville is en blijft de countryhoofdstad. Freddy & Francine verhuisden erheen vanuit Los Angeles en begonnen daar flink te bouwen aan hun carrière. Inmiddels is het stel (echte namen Lee Ferris en Bianca Caruso) ook in de rest van Amerika flink aan de weg aan het timmeren. Verwacht roots/folkmuziek met een goede dosis karakter en eigen smoel.
 
Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.
 
Roots of Heaven Festival 2020 op zondag 12 april van 19.00 tot middernacht in Patronaat Haarlem.