Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Interview

Tekst: Louis Nouws
vr 23 oktober 2020

Emma Swift bekoort ook met video’s

Interview

Emma Swift scoorde een onverwacht succes met haar album met Dylan-covers: Blonde On The Tracks. Minstens zo leuk als haar uitvoeringen zijn de video’s die ze maakt. Vandaag gaat die van Simple Twist Of Fate in première.

In een interview dat we een week of wat geleden met haar hadden (zie elders op de site) vertelde ze hoeveel plezier ze beleefde aan het maken van de animaties samen met een bevriende kunstenares. “Het is heel goed te doen in de lockdown waarin we als artiesten toch eigenlijk al maanden verkeren. Optreden is wat ik het liefst doe, en als dat niet kan, dan zijn dit soort projecten een fijn alternatief.”
 
De animaties zijn kleurrijk en hebben een sterk jaren zestig en zeventig feel. “Ik ben een groot bewonderaar van grafisch designer Milton Glaser, die een bekende poster van Dylan ontwierp, die met het kleurrijke golvende haar met Dylans profiel in zwart. Maar Glaser is ook de man die I love NY bedacht, met het rode hartje, inmiddels wereldwijd nageaapt.”
 
Simple Twist Of Fate is de derde video bij het album. I Contain Multitudes en You’re A Big Girl Now zijn ook niet te versmaden. Emma Swift werkt intussen ook aan een nieuw album met eigen songs.