Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
vr 4 december 2020

Jack Poels’ nieuwe single Straks

Luistertip

Nog geen jaar geleden bracht Rowwen-Hèze frontman Jack Poels zijn soloalbum Blauwe Vear uit. Nu is het alweer tijd voor nieuwe muziek. Straks heet de nieuwe single en is vandaag te zien met een prachtige lyric video.

Foto: Dorien Hein

De video is gemaakt door Ruud Geuijen en de hoofdrol is weggelegd voor een schilderij van Jack Poels, die behalve met de pen ook verdienstelijk met de kwast overweg kan.
 
In januari 2020 zong Poels samen met BJ Baartmans en Jan Hendriks liedjes van zijn toen nog te verschijnen album Blauwe Vear tijdens het jubileumconcert 20 jaar Heaven magazine in TivoliVredenburg. Ze waren klaar voor een uitgebreide tournee door het land met het nieuwe materiaal. De coronapandemie bepaalde anders.
 
Straks gaat over een wandeling door de invallende duisternis. Waarbij de hoofdpersoon zich voorstelt dat er net zo veel sterrenstelsels zijn als dat er op aarde mensen rondlopen.
Jack Poels: “Iedereen heeft zijn eigen sterrenstelsel, waarin hij of zij zijn eigen hoofdrol speelt. Een troostende gedachte rondom de donkere dagen. Samen wandelen door het dorp, door de verwondering, de schemering, de verandering.”