Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Tourtip

Tekst: Louis Nouws
za 21 januari 2023

Klangstof: film en clubtour

Tourtip

Klangstof releast de video Devil's Lair, de titelsong van de speelfilm Mascotte. De film van regisseur Remy van Heugten gaat over het groeiende isolement van waaruit jongeren zich ontwikkelen tot volwassenen. Devil's Lair is afkomstig van het nieuwe album Godspeek To The Freaks van de Amsterdamse band die bestaat uit Koen van de Wardt, Wannes Salomé en Erik Buschmann. In maart en april presenteert Klangstof de nieuwe plaat tijdens hun Nederlandse clubtour. 

Foto Anton Corbijn

Devil’s Lair van Klangstof gaat over innerlijke duivelse krachten en sluit naadloos aan bij het thema van Mascotte. De video van Devil’s Lair is een visualisatie van de online echokamer van hoofdpersoon Jerry uit de film en één van de eerste Nederlandse video's die een verticaal beeldformaat gebruikt, waardoor de kijker in Jerry’s ‘duivelse grot’ wordt getrokken. 

Er is in de media veel aandacht voor de zorgwekkende mentale staat van jongeren, die sinds corona verergerd lijkt te zijn. Ook Koningin Maxima heeft onlangs met een open brief aandacht gevraagd voor de mentale situatie van jongeren. Regisseur Van Heugten (die eerder Gluckauf maakte) geeft met Mascotte een liefdevolle maar keiharde waarschuwing over de rol die consumentisme, pornografie, mannelijke dominantie, polarisatie en geweld in ons leven kunnen spelen. Bekijk hier de trailer van de film. 

In hun recensie schrijft NRC over het album, "Klangstof bouwt gestaag aan een ingenieus oeuvre. Of het nu is met elektronische middelen of met akoestische instrumenten, steeds zorgt hij voor indirecte verlokking, als een overval via de achterdeur."
 
Klangstof live: 16 maart in Neushoorn, Leeuwarden; 17 maart in Ekko, Utrecht; 18 maart in Merleyn, Nijmegen; 23 maart in Victorie, Alkmaar; 24 maart in Muziekgieterij, Maastricht; 25 maart in Cacaofabriek, Helmond; 6 april in Metropool, Enschede; 7 april in Gebr. de Nobel, Leiden; 8 april in Rotown, Rotterdam.
 
Première Mascotte
Mascotte gaat op 21 januari in wereldpremière op het Slamdance Film Festival in Salt Lake City, de tegenhanger van het Sundance Film Festival, en beleeft op 27 januari zijn Nederlandse première op International Film Festival Rotterdam. Vanaf 2 februari is Mascotte in de Nederlandse filmtheaters te zien.