Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Louis Nouws
wo 26 augustus 2020

Lynn Miles live (op afstand)

Concerttip

Op zondag 30 augustus presenteert de Canadese singer-songwriter Lynn Miles haar prachtige nieuwe album We’ll Look For Stars. Het optreden is live mee te maken, maar op wel op gepaste afstand.

Wie Miles met haar band wil zien kan een kaartje kopen via deze link. De release show begint om 20.00 uur.
 
We'll Look For Stars staat #1 in de EuroAmericana chart. Ook de recensent van dienst van Heaven magazine was onder de indruk: ‘Het titelnummer waarmee haar nieuwe cd We’ll Look For Stars opent is een zinnenstrelend mooie pianoballade, betoverend mooi gezongen: de fraaiste introductie die je je kunt wensen tot dit album dat weer eens Lynn Miles op haar best als singer-songwriter laat horen.’
 
Uit het interview met Lynn Miles in hetzelfde nummer (sep/okt 2020):
“Ik ben een nachtmens”, verklaart ze de titel. “Ik voel me gelukkig als ik in het holst van de nacht de sterren aan de hemel zie staan. Ik heb dat geluksgevoel ook willen vastleggen in de sound van album. Het moest sprankelen als sterren. Het heldere geluid van de high string akoestische gitaar is daarom in bijna ieder nummer te horen.”
Vrijwel alles op het album is ingespeeld door Miles en producer Dave Draves, nadat de basistracks waren vastgelegd met drummer Peter Von Althen en bassist Jon Hynes. “We hadden basistracks maar toen we de nummers wilden afmaken kwamen de coronamaatregelen. We besloten dat we slechts met ons tweeën in de studio zouden zijn, zodat we het veilig konden doen. Greg Leisz heeft zijn bijdragen op pedal steel en Weissenborn opgenomen hij in zijn eigen studio in LA.”
Zo is We’ll Look For Stars een typerend corona-album geworden. Ontstaan in een wereld die even is stilgevallen. Is dat erg? Soms moet je de tijd willen nemen om naar de sterren te staren.
 
We’ll Look For Stars verschijnt via Continental Record Services. Heaven magazine is verkrijgbaar in de betere boekhandel, in veel platenzaken en via de webshop op deze site.