Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
vr 29 maart 2024

Muziek- en kijkgenot op IN-EDIT

Festivaltip

IN-EDIT is weer terug! De zesde editie van het muziekdocumentaire-festival vindt dit jaar plaats van 11 t/m 21 april in de Melkweg in Amsterdam. Ook dit jaar zijn er weer vele mooie nieuwe muziekfilms te zien.

Zo zijn er films over onder anderen The Rolling Stones en Brian Jones, J Dilla, Gogol Bordello, Joan Baez, They Shot The Piano Player, Cypress Hill, The Mars Volta, Fatboy Slim, Lil Nas X, Cyndi Lauper, Efterklang en Santana.
Check het programma.

IN-EDIT is een muziekdocumentairefestival met nieuwe internationale en Nederlandse muziekdocumentaires. Daar omheen vinden liveconcerten van bijpassende muzikanten plaats, worden Q&A’s met artiesten en regisseurs gehouden en een professioneel programma met onder andere branchebijeenkomsten voor en door professionals uit de filmindustrie georganiseerd.
 
In 2003 vond het eerste IN-EDIT International Music Documentary Film Festival plaats in Barcelona. Het festival werd geboren vanuit twee liefdes: de liefde voor muziek en film. Inmiddels is IN-EDIT uitgegroeid tot een internationaal muziekdocumentairefestival met edities in meer dan tien landen.