Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Ludo Diels
wo 7 oktober 2020

Portret van Bionda Kuijsters

Blog

Het poptoneel kent vele rollen: artiest, manager, programmeur, radioplugger, label­manager, perspromotor, distributeur, platenboer en nog veel meer. In iedere editie van Heaven magazine laten we iemand aan het woord over haar of zijn vak. Bionda Kuijsters is de rechterhand van Frank Boeijen. “Er is weinig wat ik niet doe.”

Tekst Ludo Diels Foto Han Ernest
 
Al zo’n twintig jaar is ze niet weg te denken uit de entourage van Frank Boeijen. One of the guys voor de band, contactpersoon voor fans en pers, en bovenal steun en toeverlaat voor de Nijmeegse zanger. Ze begon ooit als fan, in de late jaren tachtig. Haar verbondenheid met Boeijen is gebaseerd op vertrouwen. Een vrouw van stavast. Ze gaan voor elkaar door het vuur. Los van haar zakelijke beslommeringen en nuchtere inborst is ze toch ook altijd nog vatbaar gebleven voor de magie van de muziek. “Soms overkomt me dat een lied me bij de keel grijpt, zoals bij Zonder Woorden of Vaderland, en recent nog bij zijn nieuwe Een Subliem Gebaar Van Liefde. Tranen zijn zeldzaam, maar het is me overkomen. De emotionele impact van Franks muziek is onverminderd groot. Hij heeft iets te zeggen, als artiest en mens. Ik viel als fan voor de muziek en tegenwoordig waardeer ik de persoon zelfs nog meer.”
 
Het volledige interview met Bionda Kuijsters is te lezen in de nieuwe editie van Heaven magazine, dat vanaf vrijdag a.s. op de mat valt bij abonnees en vanaf volgende week te koop is bij platenzaken en de betere boekhandel. Naast het interview met Bionda Kuijsters, zijn er ook mooie vraaggesprekken met Bill Callahan, Shirley Collins, Suzanne Vega, Dan Penn, Fixkes, Bebel Gilberto, Max Richter en Zara McFarlane. Medewerker Eddie Aarts schreef hét overzichtsverhaal van zijn muzikale held Toots Hibbert, die afgelopen 11 september overleed.