Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Concerttip

Tekst: Louis Nouws
wo 2 december 2020

Spinvis opent atelier in TivoliVredenburg

Concerttip

Erik de Jong alias Spinvis gaat vijf weken resideren in Club Nine van TivoliVredenburg in Utrecht, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Het Vaticaan’. Hij stelt zijn ‘werkplaats’ open voor publiek, zowel lijfelijk als digitaal. Met als thema ‘Lichaam & Geest’ zijn er gastsprekers, livemuziek, gastoptredens, en een VR-experience.

Foto: Han Ernest

'We Vieren Het Toch' was de jaarlijkse overdenking van Spinvis in TivoliVredenburg. Om welbekende omstandigheden is er dit jaar geen aanvullende manifestatie. In plaats daarvan overspant de vijfde editie maar liefst vijf weken, van woensdag 16 december 2020 tot en met zondag 17 januari 2021 in het bovenste torenzaaltje van TivoliVredenburg (Club Nine).
 
Spinvis over het thema: “Lichaam & Geest. Zijn ze wel te scheiden? Een heel oud probleem, Plato boog zich er al over, maar de vraag is zeer actueel. Nu onze zintuigen meer en meer gevoed worden door een digitale en virtuele werkelijkheid, lijkt onze ‘Ik’ steeds meer geest en steeds minder lichaam te worden. Maar hoe zit het dan met de behoeftes van het lichaam? Aanraking? Slaap? Dansen? Seks? Lekker eten? Of zijn dat juist eerder behoeftes van de geest? Of is dat onderscheid niet te maken?” 
 
In Het Vaticaan ontvangt Spinvis gedurende vijf weken gasten van de meest uiteenlopende signatuur, die gemeen hebben dat ze allemaal een lichaam en een geest hebben. Hardcore wetenschappers, filosofen, dichters, dansers en dromers komen op het podium. De uitzendingen zijn heel erg live en interactie met de kijkers thuis speelt een grote rol. En muziek natuurlijk. Heel veel, veelkleurig en grensverleggend.
 
Ook is Het Vaticaan met het echte lichaam te bezoeken. Op gezette tijden (op woensdag 20:00 uur en op zondag 14:30 uur) zijn er voor een beperkt publiek performances bij te wonen, die ook te volgen zijn via een betaalde stream. Op donderdag t/m zaterdag is het atelier van Spinvis te bezoeken. Een centraal onderdeel van dit bezoek aan Het Vaticaan is een state of the art reis door de werelden van VR-kunstenaar Nemo Vos. 
 
Tickets voor de performances en livestreams in eerste week van ‘We Vieren Het Toch’ gaan vrijdag 4 december om 10:00 in de verkoop. De verkoop en de line up van de tweede week van ‘We Vieren Het Toch’ wordt volgende week woensdag 9 december om 10:00 bekend gemaakt.