Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 18 mei 2020

Albums van week 21

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Jason Isbell and The 400 Unit – Reunions
En weer leveren Jason Isbell en zijn begeleidingsband een subliem album af. Reunions is het zoveelste bewijs van de eenzame hoogte waarop Isbell zich momenteel in het americanagenre bevindt. Je kunt opmerken dat Reunions weinig echte verassingen biedt, maar het voegt gewoon weer tien foutloze nummers toe aan zijn imposante oeuvre.
 
Rock/Pop: Perfume Genius – Set My Heart On Fire Immediately
Hoe kwetsbaar Mike Hadreas alias Perfume Genius zich altijd al opstelde, op dit nieuwe album krijgt zijn kwetsbaarheid door de inbreng van de eigenzinnige producer Blake Mills het soort body dat haar nog vele malen gevarieerder en indrukwekkender maakt.
 
Blues/Soul/Jazz: Moses Sumney – Grae
Wellicht dat Grae wat aan de al te lange kant is, maar de muziek is zodanig uniek en bijzonder dat het naar spijkers op laag water zoeken lijkt om de overdadige lengte als kritiek op te voeren. Een aangrijpender soulalbum zal je in 2020 niet gauw tegenkomen.
 
Wereld: De Kift - Hoogriet
Uniek verpakt als altijd bereikt ons Hoogriet, het nieuwe album van de meest Hollandse van alle groepen. Het is bij eerste beluistering even schrikken, want nooit eerder klonk de band rond Ferry Heijne zo netjes en gedisciplineerd. De kwaliteit van de nummers heeft het gelukkig niet aangetast. Wie weet beleeft De Kift na ruim dertig jaar eindelijk zijn doorbraak.