Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 25 mei 2020

Albums van week 22

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Steve Earle & The Dukes – Ghosts Of West Virginia
Qua geluid en soort liedjes is de nieuwe Steve Earle misschien niet heel verassend, maar het album, opgehangen aan een mijnramp in West Virginia in 2010 waarbij 29 kompels om het leven kwamen, heeft hem wel zeer geïnspireerd. De mix van folk, roots, rock en realiteit, is Earle op het lijf geschreven: de Woody Guthrie van onze tijd.
 
Rock/Pop: Katie Von Schleicher – Consummation
Haar debuutalbum Shitty Hits van drie jaar geleden was geen toevalstreffer, bewijst ze met opvolger Consummation. De New Yorkse zet hier grote stappen zonder op andere punten in te leveren. Haar charmante indie-liedjes openbaren zich op een wijze waar hiervoor slechts naar werd gehint.
 
Blues/Soul/Jazz: NNAMDÏ – Brat
Werden we vorige week nog getrakteerd op de schitterende van Moses Sumney, met Brat maakt nieuwkomer NNAMDÏ minstens zoveel indruk. Ook hij maakt unieke r&b met een bijzondere inslag van folk, pop en hiphop, waardoor een geheel eigen sound ontstaat. Gevoegd bij het uitmuntende songmateriaal.
 
Wereld: Korjen – Sabur
Met drie zangeressen uit Bosnië, Polen en Slowakije, drie muzikanten uit Tsjechië en een Poolse multi-instrumentalist als gast, is de Praagse band Korjen geen standaard folk/wereldmuziekgroep. Op hun voortreffelijke album Sabur brengt de groep moderne Oost-Europese folkrock met een compleet eigen inslag. Een openbaring!