Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 6 juli 2020

Albums van week 28

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Stu Larsen – Marigold
De Australische singer-songwriter Stu Larsen is zeker niet de enige met een opgepepte folky stijl, maar deze wereldreiziger komt op het nieuwe Marigold weer met een prima verzameling liedjes die net dat beetje meer oomph heeft dan die van de meeste concurrenten.
 
Rock/Pop
Paul Weller – On Sunset
Op On Sunset ruilt de oud-Jam-voorman de sonische experimenten van zijn meer recente soloalbums weer in voor soulvolle, jazzy liedjes. Niet dat de ‘modfather’ opeens The Style Council opnieuw tot leven wekt, maar solo is hij zelden dichter in de buurt geweest. Een onvervalst Paul Weller-album, met ook meerdere prachtige folkliedjes.
 
Blues/Soul/Jazz
Rachelle Garniez – Gone To Glory
De New Yorkse Rachelle Garniez is al jaren een formidabel talent. Op Gone To Glory, haar zevende soloalbum, stort ze zich op een eclectische verzameling liedjes (van Motörhead tot Sharon Jones, en van David Bowie tot Kenny Rogers) die ze akoestisch uitvoert als old school folk, roots, blues en jazz, en ze à la Tom Waits nagenoeg tijdloos maakt.
 
Wereld
Bongeziwe Mabandla – iimini
Met iimini laat de Zuid-Afrikaan Bongeziwe Mabandla perfect horen waarom hij in zulk hoog aanzien staat. Gezegend met een prachtige, wendbare stem en gewapend met schitterende folky liedjes, op moderne wijze gebracht tegen een achtergrond van zacht sluimerende elektronica, tilt hij afrofolk naar de 21ste eeuw.

.