Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 juli 2020

Albums van week 30

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Tré Burt – Caught It From The Rye
Waar de muziek van Bill Withers en Terry Callier zelfs in hun meest folky vorm een onmiskenbare rhythm & blues-inslag bezat, daar klinkt de zwarte singer-songwriter Tré Burt als een echte Dylan-adept. Het onderstreept weer eens dat muziek geen kleur heeft, zolang je over voldoende talent beschikt en talent heeft Burt in overvloed.
 
Rock/Pop
Spygenius – Man On The Sea.
De carrière van de Britse muzikant Peter Watts reikt terug tot in de jaren tachtig. Zijn band Spygenius is beduidend minder oud, maar is met Man On The Sea toch ook alweer aan zijn vijfde album toe: een prachtplaat met intelligente gitaarpop. Hoog tijd dus dat deze band uit Canterbury wat bekender wordt.
 
Blues/Soul/Jazz
Zara McFarlane – Songs Of An Unknown Tongue
De muziek van de Britse Zara McFarlane is altijd meer jazz dan rhythm & blues-geweest, al maakt juist de kruisbestuiving tussen deze stijlen haar platen zo bijzonder. Songs Of An Unknown Tongue overtuigt misschien nog wel meer dan de drie voorgangers, zo knap en naadloos laat McFarlane beide genres versmelten.
 
Wereld
Wu Fei & Abigail Washburn – Wu Fei & Abigail Washburn
De Amerikaanse folkzangeres en banjospeelster Abigail Washburn had al langer iets met China. Ze werkte ook al eerder samen met de van oorsprong Chinese guzheng-speelster en zangeres Wu Fei. Het is dus niet verrassend dat ze de handen ineen hebben geslagen voor een duoalbum, waarop ze Amerikaanse en Chinese folkliederen met elkaar verweven. Het eindresultaat verbluft wel.