Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 31 augustus 2020

Albums van week 36

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
H.C. McEntire – Eno Axis
Je zou Heather McEntire kunnen kennen als zangeres van indie-americana band Mount Moriah (en daarvoor Bellafea), maar als H.C. McEntire vaart zij een solokoers die meer singer-songwriterachig is en waarin haar bezwerende stem nog duidelijker aan de oppervlakte komt, evenals haar talent voor het schrijven van hartverscheurend mooie liedjes.
 
Rock/Pop
Naked Giants – The Shadow
Seattle is de thuishaven van Naked Giants, een garagerocktrio dat met The Shadow hun tweede lp het licht doet zien, en sterker is dan het twee jaar oude debuut Sluff. Gevarieerder, zonder in te boeten aan pakkende liedjes, bewijst het trio dat er nog volop leven zit in ouderwetse gitaarrock.
 
Blues/Soul/Jazz
Bettye Lavette – Blackbirds
Met Blackbirds brengt soulzangeres extraordinaire Bettye LaVette een prachtig eerbetoon aan de zwarte vrouwen op wier schouders zij staat. Ze zingt songs van onder anderen Nina Simone, Ruth Brown, Dinah Washington en Billie Holiday. 
 
Wereld
Cesare Pastanella Afrodiaspora – The Round Trip
De Italiaanse percussionist, multi-instrumentalist en arrangeur Cesare Pastanella verhaalt hoezeer Afrikanen de muziek van drie continenten beïnvloed hebben en vice versa. Een fraaie mix van afrosoul en latinjazz, uitgevoerd door Pastanella’s voortreffelijke kwartet met daarin een hoofdrol voor zangeres Rosanna D’Ecclesliis.
.