Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 14 september 2020

Albums van week 38

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Susanna – Baudelaire & Piano
De titel van het nieuwe album van de Noorse singer-songwriter Susanna (Wallumrød) geeft precies aan wat je kunt verwachten: op muziek gezette gedichten van Charles Baudelaire gezongen door Susanna die ze zichzelf begeleidt op piano. Meer is niet nodig, want hoewel wat uniform van sfeer, grijpen haar onopgesmukte liedjes en gevoelvolle stem je absoluut bij de keel.
 
Rock/Pop
Robin Kester – This Is Not A Democracy
Met 7 tracks is dit eerder een ep dan een volwaardig album, wat niet wegneemt dat de Utrechtse buitengewoon fraai debuteert met dromerige indiepop. In goede banen geleid door Marien Dorleijn (Moss) kan Kester op This Is Not A Democracy de vergelijking aan met iemand als Weyes Blood. Geen geringe prestatie.
 
Blues/Soul/Jazz
Dan Penn – Living On Mercy
Veel platen heeft Dan Penn niet op zijn naam staan, maar het was ook nooit de bedoeling dat deze vermaarde songwriter zelf platen zou maken. Waarom zou je ook, als je liedjes zijn opgenomen door grootheden als Aretha Franklin, Solomon Burke, Dionne Warwick, James Carr en Irma Thomas. Toch lieten zijn eigen platen horen dat Penn ook als vertolker zijn mannetje staat. Met Living On Mercy vertolkt hij voor het eerst in twintig jaar weer een ruim dozijn songs van eigen hand.
 
Wereld
Désirée Saarela & Maria Kalaniemi – MoD
De Fins-Zweedse gitariste/zangeres Désireée Saarela en de vermaarde Finse accordeoniste Maria Kalaniemi brengen Scandinavische singer-songwriterfolk op zijn best. Met prachtliedjes, fraaie zang en betoverend accordeonspel is MoD niet te versmaden, ook al is het album in Scandinavië al enkele jaren oud.