Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 28 september 2020

Albums van week 40

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Fleet Foxes – Shore
Vorige week dinsdag verscheen geheel uit het niets Shore, het vierde album van de Amerikaanse folkpopband Fleet Foxes. Helaas alleen digitaal, want de fysieke versies komen pas volgend jaar februari op de markt. Persoonlijk vind ik dat heel jammer, te meer daar dit wel eens het mooiste Fleet Foxes-album tot nu toe zou kunnen zijn. Nu moet je maanden wachten om iets te kopen wat je graag meteen aan je verzameling zou willen toevoegen. Of dat in februari nog zo zal zijn?
 
Rock/pop
The Apartments – In And Out Of The Light
Vijf jaar na No Song, No Spell, No Madrigal komt de Australische kamerpop singer-songwriter Peter Milton Walsh weer met een nieuw meeslepend meesterwerkje. In And Out Of The Light verschilt stilistisch misschien weinig van de zes eerdere albums van The Apartments, maar op het eerste gehoor klinkt het nog mooier en aangrijpender.
 
Blues/Soul/Jazz
Artemis – Artemis
In Artemis hebben een aantal vrouwelijke jazztalenten van naam hun krachten gebundeld. Het initiatief is van pianiste Renee Rosnes en onder anderen klarinettiste Anat Cohen, trompettiste Ingrid Jensen, bassiste Noriko Ueda en zangeres Cécile McLorin Salvant maken deel uit van dit gezelschap, dat met een gerust hart supergroep genoemd mag worden en dat hier ook volledig waarmaakt.
 
Wereld
Roberto Sarno – Prova Zero
In Italië verscheen Prova Zero van Robert Sarno al twee jaar geleden, maar nu het album ook hier is uitgebracht mag het werk van deze moody Italiaanse singer-songwriter zeker niet ontbreken. Want wie aanslaat op bovengenoemde Fleet Foxes en The Apartments zou heel wel ook zwaar kunnen vallen voor het bijzonder fraai georkestreerde Prova Zero.