Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 9 november 2020

Albums van week 46

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Peter Broderick – Blackberry
De Amerikaan Peter Broderick kent vele gezichten: producer, componist, multi-instrumentalist, singer-songwriter, Efterklang-lid. Van folk en neoklassiek tot avant-garde, hij is van vele markten thuis. Zijn discografie is dan ook even divers als ondoorgrondelijk. Op Blackberry presenteert hij zich als folk singer-songwriter, waarbij hij op diverse tracks Nick Drake en Tim Buckley in herinnering roept, maar ook luchtiger voor de dag komt.
 
Rock/Pop
Scars – Author! Author!
Het duurde ruim zesentwintig jaar voordat het hooggeprezen Author! Author!, het enige album van de Schotse post-punkgroep Scars uit 1981, in 2007 eindelijk op cd verscheen. Met de 3-cd ‘expanded edition’ van dat klassieke album wordt nu zo’n beetje de hele geschiedenis van de band verteld. Naast het originele album bevat het een schat aan bonustracks, demo’s en liveopnamen. Een informatief boekje maakt de set compleet.
 
Blues/Jazz/Soul
Remy van Kesteren – The Red Turtle
Harpist Remy van Kesteren maakte een alternatieve soundtrack bij de Oscar-genomineerde Frans-Japans-Nederlandse animatiefilm The Red Turtle. Het levert een sprankelende plaat op die volop de mogelijkheden van Van Kesterens zelfontwikkelde 49-snarige harp etaleert.
 
Wereld
Szabadság – Ellis Island
België is de thuishaven van het viool/mandoline duo Ariane Cohen-Adad en Jefferson Louvat, tezamen Szabadság (vrijheid in het Hongaars). Op Ellis Island spelen ze op virtuoze wijze muziek die uit alle landstreken in de Amerikaanse smeltkroes terechtkwam, en blazen daar zo nieuw leven in. De mix van traditionals, covers en originals, instrumentale en gezongen liedjes, overstijgt alle grenzen.