Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 23 november 2020

Albums van week 48

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Thee Holy Brothers - My Name Is Sparkle
Onder de naam Thee Holy Brothers komen we twee Amerikaanse indiefolkartiesten tegen van wie we al een tijd niets hadden gehoord: Marvin Etzioni en Willie Aron. Etzioni kennen we van Lone Justice, als producer, en solo als Marvin The Mandolin Man. Aron maakte midden jaren tachtig drie fraaie indiefolkalbums met The Balancing Act. Als Thee Holy Brothers komen ze heerlijk rootsy folk voor de dag met een esthetiek die wordt weerspiegeld in het met de hand vervaardigde hoesje van My Name Is Sparkle.
 
Rock/Pop
The War On Drugs – Live Drugs
The War On Drugs is zo’n band die live een extra dimensie krijgt, aangezien het songmateriaal dan nog meer tot leven komt en de groep rond voorman Adam Granduciel pas echt zijn ware gezicht toont. Dat betekent niet dat dit livealbum beter is dan de studioalbums, maar het voegt wel echt iets toe aan het War On Drugs-oeuvre.
 
Blues/Jazz/Soul
Matthew Halsall – Salute To The Sun
In de hedendaagse Britse jazzscene is Matthew Halsall – componist, trompettist, producer en labelbaas (Gondwana Records) – een van de spilfiguren. Prominent ondersteund door fluit, harp en kalimba, valt zijn spiritueel klinkende Salute To The Sun op door een cleane, open en moderne sound.
 
Wereld
Folk & Rackare – Rackarspel/Folk & Rackare
De Zweeds-Noorse groep Folk & Rackare behoort tot de wegbereiders van de Scandinavische folkrock. Hun eerste twee albums, Folk & Rackare (1976) en Rackarspel (1978), gelden in Scandinavië als klassiekers omdat ze de eigen instrumentale folktraditie combineerden met de Angelsaksische vocale traditie. In het Zweeds zingend, markeert Folk & Rackare het ontstaan van een puur Scandinavische folkrockvariant.