Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 7 december 2020

Albums van week 50

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Calexico – Seasonal Shift
Seasonal Shift is misschien niet het nieuwe waar de fans op hoopten, maar de kerstplaat voegt op zijn Calexico’s wel iets toe aan het eindejaarsrepertoire dat we nog niet hadden: een af en toe zelfs Mexicaans getinte rootsy kerstplaat met Calexico-originelen (op een cover van Lennons Happy Xmas (War Is Over) na).
 
Rock/Pop
Coil – Musick To Play In The Dark
Normaliter zou nieuw werk van de Britse avant-gardisten Coil hier geen plek vinden, maar in de steeds rustiger wordende pre-kersttijd springt hun Musick To Play In The Dark er toch echt wel uit, al was het maar omdat deze lange, grotendeels elektronische plaat opvallend beluisterbaar is. Met als hoogtepunt het afsluitende The Dreamer Is Still.
 
Blues/Soul/Jazz
Lee Fields & The Expressions – Big Crown Vaults Vol. 1
Een echte aanrader is deze restjesverzamelaar van retrosoulzanger Lee Fields misschien niet, daar voor is het toch teveel een half album dat enigszins tot normale albumlengte wordt gebracht door het gros van de nummers ook instrumentaal op te voeren, maar dat neemt niet weg dat ik van Fields’ vocale kwaliteiten ook hier weer heel blij wordt.
 
Wereld
BraAgas – Bestiále
Tara Fuki – Motyle
Was ik vorige week zeer te spreken over het Tsjechische Budoár Staré Dámy en hun album Kostřičky, deze week ruim ik graag plaats in voor nog twee Tsjechische folkgroepen: BraAgas en Tara Fuki. Bestiále van BraAgas is een best of van hun vijf eerdere cd’s en doet nog het meest aan een Tsjechische Laïs denken, meerstemmige moderne damesfolk met veel pit gebracht. Het dames cello/zang-duo Tara Fuki toont zich op Motyle ingetogener, maar dringt misschien nog wel dieper binnen.