Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 14 december 2020

Albums van week 51

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Ryan Adams – Wednesdays
Sinds Adams beschuldigd werd van seksueel wangedrag stond zijn carrière in de pauzestand, om daar eind vorige week plotseling uit te komen met het ontroerende Wednesdays, waarop hij laat horen even ontroerend te kunnen uitpakken als in zijn beste dagen.
 
Rock/Pop
Taylor Swift – evermore
Taylor Swift verrast met evermore, een zusteralbum van het eerder dit jaar verschenen en hooggewaardeerde Folklore. Opgenomen in dezelfde sessies, maar een volwaardige plaat met prachtige singer-songwriterfolk zoals alleen de allerbesten kunnen maken.
 
Blues/Soul/Jazz
Kamasi Washington – Becoming OST
Hoewel niet zo baanbrekend als zijn albums The Epic en Heaven And Earth, toont zijn score voor de Michelle Obama-documentaire Becoming een nog niet heel bekend toegankelijk gezicht van de Amerikaanse componist, saxofonist, arrangeur en producer. Met vijftien tracks en net een halfuur speeltijd laat Becoming horen dat Washington ook in compacte vorm prima uit te voeten kan.
 
Wereld
Ssue – Bambaya Fire
Met Bambaya Fire brengt de Ghanese zangeres Ssue een tamelijk kort, maar daarom niet minder smakelijk album uit met heerlijke highlife zoals we die al lang niet meer hoorden. Ondersteund door louter topmusici, onder wie drie geweldige blazers, is dit op de valreep een van de betere Afrikaanse releases van 2020.