Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 maart 2021

Albums van week 10

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jaimee Harris – The Congress House Sessions
De zeven folkrootsliedjes van de Texaanse Jaimee Harris op haar ep The Congress House Sessions figureerden vorig jaar al op haar debuutalbum Red Rescue. Ingekapseld in een moderne productie bleef Harris’ ware talent als zangeres en songschrijver onderbelicht, zoveel is duidelijk nu we haar akoestisch de sterren van de hemel horen zingen op een aantal van de mooiste americanaliedjes van 2021.
 
Rock/Pop
Arab Strap – As Days Get Dark
Na zestien jaar keert het Schotse duo Arab Strap (Aidan Moffat en Malcolm Middleton) terug aan het platenfront met een album waarop ze het oer-Schotse van vroeger werk inruilen voor een veel volwassener, gevarieerder geluid dat een stuk overtuigender overkomt. En dat is bepaald verrassend voor een band die het vooral van zijn rebelse karakter moest hebben.
 
Blues/Soul/Jazz
Pat Metheny – Road To The Sun
Onderverdeeld in twee lange, zelf gecomponeerde suites van respectievelijk vier en zes delen, met een epiloog à la Arvo Pärt, verkent meestergitarist Pat Metheny op Road To The Sun de klassieke gitaar in al zijn facetten. Hij bewijst zich opnieuw, als gitarist en als componist, als een van de grote muzikanten van deze tijd.
 
Wereld
ShooDja-ChooDja – Shooldyrak
Niet eerder hoorde ik muziek uit de Russische deelrepubliek Oedmoertië, ik betwijfel of ik ooit eerder van Oedmoertië gehoord heb. Dat maakt de kennismaking met het duo ShooDja-ChooDja en hun album Shooldyrak des te interessanter. Hun folktronica is een uiterst intelligente en integere combinatie van moderne beats met Oedmoertische folk.