Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 29 maart 2021

Albums van week 13

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Chantal Acda – Saturday Moon
Met Saturday Moon levert de Brabantse folkzangeres Chantal Acda haar vijfde soloalbum af. In Nederland nog grotendeels onbekend, geniet ze bij onze zuiderburen een behoorlijke faam en niet alleen omdat ze daar al heel lang woont. Internationaal staat Acda onder musici hoog aangeschreven. Allesbehalve een traditionalist, doorspekt Acda haar folk met jazz en indie.
 
Rock/Pop
Citizen – Life In Your Glass World
Life In Your Glass World is het vierde album van de Amerikaanse indierockgroep Citizen, die zo’n beetje alle moderne rockstijlen aankunnen, van noise tot indiepop en al wat daar tussen ligt. Maar de band smeedt ook ijzersterke liedjes waar je geen genoeg van kunt krijgen.
 
Blues/Soul/Jazz
Floating Points, Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra – Promises
Alsof je aan zee naar de golfslag kijkt die aa spoelt en weer terug vloeit, zo klinkt het jongste werkstuk van Sam Shepard alias Floating Points. Bijgestaan door saxlegende Pharoah Sanders, wiens kalme onderzoekende toon een extra dimensie toevoegt, evenals het London Symphony Orchestra. Hypnotiserend en van verbluffende schoonheid.
 
Wereld
El Michels Affair – Yeti Season
Met het New Yorkse El Michels Affair kan het alle kanten op, wat dat betreft is Yeti Season geen echte verrassing. Al is de wijze waarop voorman Leon Michels zijn cinematische rhythm-and-blues hier vermengt met invloeden en muzikale kleuren uit Turkije en India dat wel. Het levert in elk geval hun meest ‘wereldse’ plaat tot nu toe op.