Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 5 april 2021

Albums van week 14

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
First Aid Kit – Who By Fire: Live Tribute To Leonard Cohen
Een jaar na diens overlijden eind 2016, gaven de Zweedse zussen Klara en Johanna Söderberg, beter bekend als First Aid Kit, een magistraal concert in Stockholm ter ere van hun held. Nu integraal uitgebracht op cd en dubbel-lp, is de magie van dit bijzondere optreden (met band, strijkers en diverse gasten) voor iedereen voelbaar.
 
Rock/Pop
Godspeed You! Black Emperor – G_d’s Pee AT STATE’S END!
Met G_d’s Pee AT STATE’S END! voegt het weerbarstige Canadese collectief Godspeed You! Black Emperor weer vier nieuwe tracks toe aan het repertoire: twee lange stukken van twintig minuten en twee kortere van een minuut of zes. Eigenlijk zoals gebruikelijk, en hoewel het even duurt voordat de nummers op gang komen, getuigen ze wederom van de bijzondere kracht van deze avant-garde postrockband.
 
Blues/Soul/Jazz
Cha Wa – My People
Met My People wordt het tijd dat de uit New Orleans afkomstige Mardi Gras Indian funkband Cha Wa hier eindelijk de roem vergaren die hen al zeker vijf jaar toekomt. De meest opwindende NOLA-band sinds The Neville Brothers en momenteel de meest aantrekkelijke ambassadeur van deze eminente muziekstad.
 
Wereld
Nuno Côrte-Real – Time Stands Still
In de categorie bijzondere kruisbestuivingen stuitten we op Time Stands Still, waarop de Portugese componist Nuno Côrte-Real prachtige eigen stukken op de grens van klassiek en wereldmuziek afwisselt met liederen van de gevierde Engelse renaissance componist John Dowland (1563-1626). De melancholieke inslag van Dowlands liederen – fraai gezongen door sopraan Ana Quintans – en van Côrte-Reals composities wordt hier prachtig verklankt door het elfkoppige kamerensemble Darcos.