Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 26 april 2021

Albums van week 17

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Eli West – Tapered Point Of Stone
Samen met collega Cahalen Morrison was Eli West zo’n decennium geleden in Heaven een graag geziene gast. Hij raakte uit zicht, maar bewijst met het nieuwe Tapered Point Of Stone dat hij nog weinig van zijn brille verloren heeft als singer-songwriter. Hoewel het hoesje nogal saai oogt gaat er een prachtplaat achter schuil die geen rootsliefhebber aan zich voorbij mag laten gaan.
 
Rock/Pop
Field Music – Flat White Moon
Omdat de geweldige nieuwe Tom Jones afgelopen vrijdag al op de Heavenwebsite in het zonnetje is gezet, valt de keus ditmaal op het negende album van het Britse Field Music. Flat White Moon toont opnieuw de constante kwaliteit van de broertjes Brewis met voorbeeldige prog-achtige kamerpop die nooit verveelt. In een oeuvre dat eigenlijk alleen maar goede platen telt, is Flat White Moon beslist een van de toppers.
 
Blues/Soul/Jazz
PM Warson – True Story
Heel origineel kun je de fifties/sixties soulpop misschien niet noemen die de Britse debutant PM Warson ons voorschotelt op zijn album True Story. Maar dat neemt niet weg dat hij er een dusdanig frisse draai aan geeft dat True Story alleszins overtuigt en hem met (Don’t) Hold Me Down zelfs momenteel een flinke radiohit oplevert.
 
Wereld
Arsen Petrosyan – Hokin Janapar
Weinig instrumenten klinken zo weemoedig als de Armeense doedoek, een blaasinstrument dat als geen ander het noodlot van het Armeense volk verklankt. Op Hokin Janapar geeft de Armeense grootmeester Arsen Petrosyan ons een fabuleuze inkijk in de Armeense ziel met muziek van een tranentrekkende schoonheid.