Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 3 mei 2021

Albums van week 18

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
The Pink Stones – Introducing…
Met Introducing… The Pink Stones debuteert de gelijknamige rootsrockband uit Alabama. Heerlijk losjes musicerend in een enigszins psychedelische countryrockstijl die zo uit de vroege jaren zeventig afkomstig lijkt. Niet meteen heel nieuw, maar wel in een jas die als gegoten zit.
 
Rock/Pop
Del Amitri – Fatal Mistakes
Del Amitri-frontman Justin Currie verblijdde ons dan wel met drie prima soloalbums in de bijna twintig jaar na het laatste groepsalbum, dat kon toch het gemis niet wegnemen van deze melancholieke Schotse folkpopband. Op het comebackalbum Fatal Mistakes worden de hoogtijdagen van weleer moeiteloos opgeroepen.
 
Blues/Soul/Jazz
Dawn Richard – Second Line
Eerdere albums van de Amerikaanse Dawn Richard waren in hier niet altijd goed verkrijgbaar. Met het op Merge verschenen Second Line, haar zesde, lijkt dat probleem opgelost. Het is ook nog eens haar beste plaat, het ideale instapalbum dus om deze talentvolle alternatieve r&b-zangeresn te ontdekken.
 
Wereld
Wasis Diop – De La Glace Dans La Gazelle
De in Parijs wonende Senegalese singer-songwriter Wasis Diop mixt op De La Glace Dans La Gazelle op elegante wijze moderne chansons, jazz en afropop. Een album dat alleen gemaakt kan worden door iemand uit de derde wereld die in het Westen zijn plek heeft gevonden.