Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 24 mei 2021

Albums van week 21

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

ROOTS/FOLK
Allison Russell – Outside Child
Outside Child is het eerste soloalbum van de innemende Allison Russell. Aan het begin van de eeuw werd de Canadese bekend als lid van Po’Girl, om vervolgens met haar latere echtgenoot Jeremy Lindsay (alias JT Nero) Birds Of Chicago op te richten. Op Outside Child klinkt Russell misschien minder rustiek dan verwacht, maar de meer singer-songwriterachtige jas zit haar werkelijk als gegoten.
 
ROCK/POP
Rick Treffers – Looking For A Place To Stay
Oud-Mist frontman Rick Treffers bracht wel vaker soloalbums uit onder eigen naam, maar die waren altijd Nederlandstalige om ze te onderscheiden van het Engelstalige Mist-repertoire. Looking For A Place To Stay is zijn eerste soloplaat in het Engels en mooier heeft Treffers eigenlijk nooit geklonken. Hier en daar had het best nog wat pittiger gemogen, maar zijn veelal meerstemmig gezongen folky pop heeft een indrukwekkend tijdloos karakter.
 
BLUES/SOUL/JAZZ
James Francies – Purest Form
Purest Forms is het tweede album van de Texaanse pianist en componist James Francies. Met instrumentale ondersteuning van onder anderen Immanuel Wilkins, Joel Ross en Bilal koppelt Francies avontuur aan een ongehoorde virtuositeit.
 
WERELD
Marinero – Hella Love
Hella Love is het debuut van de uit San Francisco afkomstige Jess Sylvester alias Marinero. Het is een mengeling van easy listening en latinpop en levert een heel luxe klinkend album op dat misschien niet strikt wereldmuziek is, maar wel zo’n tropische sfeer uitstraalt dat je je toch eerder in de Caraïben waant dan in Amerika of Europa.