Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 14 juni 2021

Albums van week 24

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Chris Thile – Laysongs
Op Laysongs (Lekenliederen) toont mandolinevirtuoos Chris Thile opnieuw aan dat zijn fenomenale talent niet beperkt kon blijven tot Nickel Creek of Punch Brothers en laat hij horen dat de mandoline in zijn handen zo’n beetje iedere stijl aankan. Op een album met een diep spirituele boodschap maakt Thile folk tot een bijna godsdienstige ervaring.
 
Rock/Pop
St. Lenox – Ten Songs Of Worship & Praise For Our Tumultuous Times
Dit is alweer het vierde album van de Koreaans-Amerikaanse pianopop singer-songwriter Andrew Choi alias St. Lenox. Net als bij de vorige drie geeft de titel het kader aan waarbinnen de tien liedjes zich afspelen. Bevlogen als Randy Newman, opgegroeid met punk. St. Lenox is een uniek talent.
 
Blues/Soul/Jazz
Aubrey Logan – Standard
Op haar derde album Standard blijft jazzzangeres en -tromboniste Aubrey Logan dicht bij het gewone jazzidioom, al is het ondanks de titel zeker geen plaat met louter standards. Ze waagt zich aan covers van Rossini, Fleetwood Mac en Jimmy Webb (MacArthur Park), en brengt enkele nieuwe eigen songs.
 
Wereld
Salvador Sobral - bpm
Met Amar Pelos Dois won de Portugese zanger Salvador Sobral het Eurovisie Songfestival in 2017 met een van de mooiste winnende liedjes ooit. Ernstige gezondheidsproblemen zetten een rem op zijn internationale carrière, maar nu die zijn opgelost, komt hij met het vooruitstrevende bpm, een emotioneel jazzy, album dat sterk aan de Braziliaanse grootheid Caetano Veloso doet denken.