Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 19 juli 2021

Albums van week 29

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Karen Black – Dreaming Of You  (1971-1976)
Als haar carrière als actrice op niets was uitgelopen, hadden we Karen Black heel wel als singer-songwriter kunnen leren kennen. Zo blijkt uit deze door Cass McCombs ontdekte opnamen, die in de jaren zeventig van haar gemaakt zijn, waarop ze overkomt als een kruising tussen Joni Mitchell en Joan Baez.
 
Rock/Pop
Anne Soldaat – Facts & Fears
Als veelgevraagd sessiegitarist is oud-Daryll-Ann-frontman Anne Soldaat behoorlijk druk bezet. Toch vond hij nog tijd voor Facts & Fears, een gevarieerd soloalbum dat zijn eigen talent als zanger en liedjesschrijver volledig onderstreept, onderwijl eer betonend aan de popmuziek uit de jaren vijftig en zestig.
 
Blues/Soul/Jazz
Laura Mvula – Pink Noise
Zo eigenzinnig als de eerste twee platen van de Britse Laura Mvula – met hun hoogst eigenwijze mix van jazz, r&b en pop – is het veel meer pop gerichte Pink Noise niet. Het is eerder een moderne update van Earth, Wind & Fire en Michael Jackson en bij vlagen is die briljant.
 
Wereld
Balkan Taksim – Disko Telegraf
Balkanmuziek is al vaker gekoppeld aan elektronische dans, maar doorgaans vanuit een westers techno-oogpunt. Bij het Roemeense duo Balkan Taksim is de eigen volkstraditie leidend, waardoor een veel authentieker geluid ontstaat. De gebruikte elektronische ritmen gaan nog beter samen met de folkinstrumenten uit de streek.