Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 23 augustus 2021

Albums van week 34

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Malcolm Holcombe – Tricks Of The Trade
Met zijn schuurpapieren stem en zwerversvoorkomen zou Malcolm Holcombe waarschijnlijk allang in vergetelheid zijn geraakt als hij niet zo’n geweldige songsmid was. Met medewerking van o.a. Mary Gauthier en Jaimee Harris, trakteert Holcombe op Tricks Of The Trade weer op dertien puike liedjes, die misschien weinig nieuwe wegen inslaan, maar zijn enorme talent weer volop bevestigen.
 
Rock/Pop
Tropical Fuck Storm – Deep States
Na het verpletterende debuut A Laughing Death In Meatspace viel opvolger Braindrops me toch een beetje tegen van Tropical Fuck Storm. Ook Deep States valt me niet helemaal mee; zeker het begin is ronduit chaotisch. Al wordt het daarna gelukkig wel beter en tonen de Australiërs, voortgekomen uit The Drones, zich opnieuw een band met een uniek, compromisloos geluid.
 
Blues/Soul/Jazz
Quickly Quickly – The Long & Short Of It
Onder de naam Quickly, Quickly brengt de Amerikaan Graham Jonson een intrigerende mix van jazzy en spacey hiphop en singer-songwriter. Op debuutalbum The Long & Short Of It, leidt het tot een uitermate fraaie, vrij laidback folksoul/rap-plaat waarop heel veel te ontdekken is.
 
Wereld
Badume’s Band & Selamnesh Zéméné – Yaho Bele (Say Yeah)
Badume’s Band is een uit Bretagne afkomstige groep die in combinatie met de Ethiopische zangeres Selamnesh Zéméné een buitengewoon dynamisch soort, hypnotiserende Ethio-rock brengt, die mede door Zéméné’s snijdende vocalen door merg en been gaat. Uiterst authentiek klinkend, zou je verwachten dat Badume’s Band (deels) uit Ethiopische immigranten zou bestaan, maar de namen van de bandleden lijken zo Frans als wat.