Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 september 2021

Albums van week 37

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
James McMurtry – The Horses And The Hounds
Met The Horses And The Hounds weet americana singer-songwriter James McMurtry misschien wel beter dan ooit de mooie verhalen die hij vertelt te paren met de liedjes die hij schrijft, waardoor ze elkaar prachtig in evenwicht houden. Het literaire vermogen van zijn afgelopen maart overleden vader (Larry McMurtry) heeft James wat mij betreft nooit in sprekendere songs omgezet.
 
Rock/Pop
Low – Hey What
De tijd dat Low met hun traag meanderende muziek de belichaming vormden van wat slowcore ging heten, mag dan achter ons liggen, dat wil niet zeggen dat Alan Sparhawk en Mimi Parker (het kern-duo van Low) op hun lauweren zijn gaan rusten, want op ieder nieuw album zoeken ze de grenzen op van wat hun muziek vermag te zijn. De tien liedjes op Hey What zijn zonder uitzondering prachtig, maar je moet ze wel veelal zelf ontginnen uit lagen distortion en elektronica.

Blues/Soul/Jazz
Goose – Shenanigans Nite Club
Niet te verwarren met de gelijknamige Belgische band. De Goose van het album Shenanigan’s Nite Club komt uit Connecticut in de VS en trakteert op heerlijk funky muziek. Die grooved dusdanig onweerstaanbaar uit de speakers dat je je met plezier eraan overgeeft. Waar veel van dit soort bands zich enigszins door hun eigen instrumentale kunnen laten ringeloren, weet Goose hun liedjes spannend te houden. Zonder dat de songs er minder aantrekkelijk door worden.
 
Wereld
Bob Andy – Lots Of Love And I
Hoewel Bob Andy algemeen wordt gezien als een van de meest invloedrijke songwriters in reggae, is hij lang niet zo bekend als anderen uit de hoogtijdagen van de roots-reggae. Lots Of Love And I uit 1977, door velen gezien als zijn beste album, werd zelfs nooit eerder op cd uitgebracht. Een gemis dat nu terecht wordt goed gemaakt, want dit is een onvervalste reggae-klassieker vol geweldige songs die fantastisch worden gebracht.